Trovet CCL

Trovet CCL

Trovet CCL je kompletna, kvalitativna hrana pripremljena za pse i mačke s funkcionalnim gastrointestinalnim traktom.

ccl

 

 

 

 

 

 

Pakiranje: konzerve 400g

 

INDIKACIJE

Trovet CCL može se upotrijebiti za bolesne, rekovalescente, postoperativno, te izgladnjele pse i mačke, koje ne mogu ili neće dobrovoljno uzimati hranu.Može se upotrebljavati privremeno za hranjenje:štakora, miševa, vjeverica, tvorova, lasica te ostalih glodavaca.
Trovet CCL omogućuje istovremeno rehidraciju i nadopunu organizma visokokvalitativnim nutrientima.To je viskozna tekućina, bez grudica, može se aplicirati životinji i špricom. Zbog svoje visoke palatibilnosti životinja dragovoljno jede hranu.

PREDNOSTI

Lako se aplicira životinji, nakon što se protrese spremno je za upotrebu.Skraćuje period hospitalizacije zahvaljujući visokoj palatibilnosti, te olakšava davanja i pripremu kod kuće.Povišen nivo glutamina poboljšava imunosistem. Aminokiseline valin, leucin, iso-leucin imaju prednost u fazi oporavka. Dodatni arginin je esencijalan u pretvorbi amonijaka u ureu.L-carnitin potpomaže prijenos energije na staničnom nivou. Dodani cink neophodan je kod zarastanja rana i održavanja zdravlja kože.

SASTAV

Meso piletina i svinjetina, cijelo jaje, mlijeko u prahu u ljuskicama. Ne sadrži soju i gluten.
Uputstva za hranjenje: podgrijati konzervu na sobnu temperaturu. Hraniti psa ili mačku dok se na oporavi da sami mogu uzimati čvrstu hranu.

Komentari su onemogućeni